Over Don Belle, uw Tafeldokter, Restaurateur / Hersteller

Over Don Belle, uw Tafeldokter

Don Belle (1960) heeft na zijn HTS opleiding werktuigbouw diverse banen gehad in het bedrijfsleven maar besloot in 1997 zijn maatpak in de kast te hangen en zich helemaal te specialiseren in het restaureren, herstellen en kleuren van (antieke) eettafel en salontafel bladen.
Door de vele jaren ervaring beheerst hij het vak van het herstellen en kleuren van tafelbladen tot in de puntjes en noemt zich daarom de tafeldokter. Met veel liefde voor het vak worden de werkzaamheden in zijn werkplaats in Heiloo uitgevoerd voor particulieren, bedrijven en horecagelegenheden. Klanttevredenheid staat voorop, wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Door de enorme keuzes in lakken, materialen en kleurstoffen is het vakkundige herstellen van een tafelblad bijna altijd mogelijk.
Is het onderstel van uw salontafel of eettafel nog in prima staat maar is het blad dof, vol met kringen of andere beschadigingen, dan is vaak alleen het herstellen van het bovenblad voldoende. Ongeacht de complexiteit van het blad wordt er vooraf altijd een vaste prijs afgesproken, zodat u altijd weet waar u aan toe bent en u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. De tafeldokter houdt ook rekening met uw wensen en behoeften en het beschikbare budget. Mocht het werk meer vragen dan vooraf is ingeschat dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. U betaalt nooit meer dan de van tevoren afgesproken prijs.

Het restaureren/herstellen van tafelbladen vereist een goede kennis van materialen en hoe deze te bewerken. Kleurverschillen afhankelijk van de gebruikte houtsoorten beperken wij tot een minimum, waardoor het eindresultaat altijd aan uw verwachtingen zal voldoen.

Denken wij dat het niet lukt om uw tafelblad weer helemaal te herstellen dan zullen wij dit ook eerlijk aan u vertellen. Uw gerestaureerde tafel of ander meubelstuk zoals een dressoir zal er weer als nieuw uitzien, zonder kleurverschil en afhankelijk van de houtsoort afgelakt met de juiste laksoort in supermat, mat, zijdeglans of hoogglans.

Veel mensen proberen met huismiddeltjes beschadigingen zelf te repareren, dit heeft vaak een averechts effect, waardoor herstellen moeilijker of zelf onmogelijk wordt. De tafeldokter kan u geheel vrijblijvend zonder enige verplichting adviseren of het herstellen van uw tafelblad opweegt tegen de kosten. U krijgt altijd geheel vrijblijvend een eerlijk advies!

Door het behandelen van uw tafelblad wordt deze ook resistent tegen nieuwe vochtvlekken en kringen. Uw tafel ziet er niet alleen weer als nieuw uit, maar is door de diverse laklagen voor de toekomst beschermd tegen nieuwe beschadigingen, vochtvlekken en kringen. Onderzettertjes en viltjes behoren nu tot het verleden!

Vraag aan de tafeldokter naar de mogelijkheden voor uw tafelblad en bel ons.