Renoveren en opknappen van tafels in Heiloo

ronde_tafel_na_4
Belle Antiek en Kleur Restauraties is uw tafeldokter in Heiloo. Wij hebben ons gespecialiseerd in het renoveren van tafels en verrichten deze diensten voor particulieren, bedrijven en zaken in de horeca. Een tafelblad dat zijn charme heeft verloren, door het optreden van een kras, een scheur of een vlek is vaak nog goed op te knappen. Ook hebben wij ons toegelegd op meer intensieve methoden om een tafel te renoveren, die is aangetast door kringen of beschadigd zijn door schroeien. Het opknappen van een tafel is vaak minder kostbaar dan het aanschaffen van een nieuw exemplaar. Ook koesteren veel van onze klanten een emotionele waarde aan hun tafel, waardoor renovatie de voor de hand liggende oplossing is.

Opnieuw lakken van tafels waar nodig

Om een tafel in ere te herstellen wordt eerst een eventuele laklaag weggeschuurd. Vervolgens wordt het oppervlak behandeld, de aanpak is maatwerk en volledig afhankelijk van de aard en intensiviteit van de beschadigingen. Ook vragen de verschillende soorten hout om een eigen aanpak. U kunt hierbij vertrouwen op de expertise die wij in de tijd van ons bestaan hebben opgebouwd.

Uw tafel krijgt weer zijn oorspronkelijke fraaie uitstraling, zonder kleurverschillen, maar als u dat wenst kunnen wij de tafel ook een geheel nieuw uiterlijk geven. Bent u bijvoorbeeld uitgekeken op het verouderde of oubollige karakter van uw tafel, dan kunnen wij deze weer een eigentijds uiterlijk geven.

Na het renoveren of opknappen van uw tafel wordt deze waar nodig opnieuw gelakt. Wij gebruiken uitsluitend laksoorten van gerenommeerde merken, volledig afgestemd op de behandeling van de betreffende houtsoort. Uw wensen zijn hierin bepalend, wij kunnen het tafelblad een hoogglans afwerking geven, maar ook kan gekozen worden voor zijdeglans, matte of supermatte laklagen.

Bescherming van uw tafel tegen beschadigingen

Door onze ruime ervaring en prima vakkennis hebben wij een uniek procedé ontwikkeld, waarmee wij een beschermende laag aanbrengen, wat beschadigingen in de toekomst door het inwerken van vocht of vuil grotendeels kan voorkomen. Deze methode is geschikt voor alle houtsoorten en de duurzaamheid van uw tafel wordt hiermee aanzienlijk verlengd.

Gefineerde tafels renoveren

Naast de restauratie van massieve tafels beschikken wij ook over de gespecialiseerde kennis voor het renoveren van gefineerde tafels. Een fineerlaag is zeer dun, waardoor een speciale behandeling nodig is, uw tafeldokter voert deze renovering graag en deskundig voor u uit.

Verlengen of verkorten van tafels

Wilt u uw tafel verlengd hebben met maximaal 50 cm? Wij verzorgen het voor u door het toepassen van aanzetstukken, die volledig worden aangepast aan de houtsoort en de kleur van de tafel. Uiteraard is het ook mogelijk om een tafelblad in te korten. Ook het aanbrengen van armleuningen behoort tot ons dienstenpakket.

Wilt u om welke reden dan ook uw tafel een tweede leven geven en wilt u een concurrerend tarief vernemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, wij behandelen uw tafel met alle zorg, zoals u van een tafeldokter mag verwachten!